بسیاری از متخصصان پوست، تاکید می کنند که کرم ضد آفتاب یکی از مهمترین محصولاتی است که باید افراد در روتین پوستی خود به آن دقت کنند تا بتوانند پوستی سالم و شاداب داشته باشند؛ اما، آیا تا به حال بعد از استفاده از ضد آفتاب، جوشهای ناگهانی روی پوستتان ظاهر شده است؟ این سوال بسیاری از افراد، بهخصوص کسانی که پوستهای مستعد جوش دارند، است. در این مقاله، به بررسی دقیق این موضوع میپردازیم و به شما کمک میکنیم تا علت اصلی این مشکل را پیدا کرده و راهکارهای مناسب برای جلوگیری از آن را بیابید.
علت جوش زدن پس از استفاده از ضد آفتاب
بسیاری از افراد تصور میکنند که مواد شیمیایی موجود در ضد آفتابها میتواند باعث مسدود شدن منافذ پوست و در نتیجه ایجاد جوش شود. برخی دیگر معتقدند که ضد آفتابها باعث افزایش دمای پوست شده و این افزایش دما میتواند شرایط را برای رشد باکتریها و ایجاد جوش مساعد کند. فیلترهای شیمیایی موجود در ضدآفتاب ها مثل آووبنزون و اکتیسیلات ممکن است منافذ پوست را مسدود کرده و باعث ایجاد جوش شوند. در ادامه برخی از مهم ترین موادی که باعث جوش زدن افراد پس از استفاده از این محصول می شوند را توضیح می دهیم.
استفاده از ضد آفتابهای سنگین و کومدونزا
بسیاری از ضد آفتابها به دلیل استفاده از مواد زیر باعث بروز جوش می شوند:
- کره کاکائو
- روغن جوانه گندم
- روغن سویا
- روغن نارگیل
این مواد منشاء طبیعی دارند اما از آنجایی که باعث انسداد منافذ پوست میشوند، آکنه بروز می کند. بنابراین اگر پوستی مستعد آکنه دارید، این مواد میتوانند جوشهای شما را تشدید کنند. بنابراین بهتر است از ضد آفتاب هایی استفاده کنید که ترکیبات زیر را در خود دارند:
- روغن های آفتابگردان
- جوجوبا
- خولان دریایی
- دانه گل رز
- هسته انگور
روغن های معدنی و سیلیکون های موجود در ضدآفتاب
روغن های معدنی و سیلیکون ها از مواد رایجی هستند که در کرمهای ضد آفتاب پیدا میشوند. این دو ماده باعث می شوند عرق از منافذ پوست شما خارج نشود. در نتیجه آلودگی داخل این منافذ می ماند و در نهایت سبب می شود پوست تحریک شده جوش ایجاد میشود.
بنزوفونون ها
بنزوفونون ها فیلترهای UV هستند که از آن ها در بسیاری از کرمها و لوسیونهای ضد آفتاب استفاده می شود. از رایجترین آنها میتوان به اکسی بنزون و آووبنزون اشاره کرد. مطالعاتی نشان داده است که اکسی بنزون میتواند در برخی موارد، به حساسیتهای نوری منجر شود.
خرید فلوئید ضد آفتاب بی رنگ فاقد چربی سان سیف
پابا (پاراآمینو بنزوئیک اسید) و مواد شیمیایی دیگر
پاراآمینو بنزوئیک اسید (PABA) و برخی دیگر از مواد شیمیایی موجود در محصولات آرایشی و بهداشتی، به ویژه ضدآفتابها، میتوانند به طور مستقیم یا غیرمستقیم باعث ایجاد جوش شوند. برخی از مواد شیمیایی میتوانند تولید سبوم (چربی طبیعی پوست) را افزایش دهند. افزایش تولید سبوم نیز میتواند منجر به مسدود شدن منافذ و ایجاد جوش شود.
موم زنبور عسل و سایر مومهای گیاهی
گاهی، مومها در ترکیباتی استفاده میشوند که حاوی مواد دیگری هستند که ممکن است باعث ایجاد جوش شوند. برای مثال، برخی محصولات آرایشی حاوی موم همچنین حاوی روغنهای سنگین یا مواد کومدونزا هستند که این مواد جوش زا هستند. برخی هم افراد ممکن است به موم یا سایر مواد موجود در محصولاتی که حاوی موم هستند، حساسیت نشان دهند. این حساسیت میتواند به صورت قرمزی، خارش و در برخی موارد جوش ظاهر شود.
سایر مواد ایجاد کننده جوش در ضد آفتاب ها
- روغن ها و مرطوب کننده ها موجود در ضدآفتاب که ممکن است برای پوست های چرب و مستعد آکنه مناسب نباشند.
- تغییرات هورمونی در بدن می تواند باعث افزایش تولید چربی و در نتیجه ایجاد جوش شود.
- عطرها و رنگ های موجود در ضدآفتاب می تواند باعث تحریک پوست و ایجاد جوش شوند.
- برخی افراد ممکن است به مواد تشکیل دهنده ضد آفتاب آلرژی داشته باشند.
- اگر پوست صورت قبل از استفاده از ضدآفتاب به طور کامل تمیز نشود، استفاده از ضد آفتاب میتواند باعث تجمع آلودگی ها و ایجاد جوش شود.
- استفاده بیش از حد از ضدآفتاب هم می تواند باعث مسدود شدن منافذ پوست و جوش زدن شود.
خرید ضد آفتاب فاقد چربی سولاریس
چگونه ضد آفتاب مناسب را انتخاب کنیم؟
- ضد آفتاب غیر کمدوژنیک: به دنبال محصولاتی باشید که روی برچسب آنها عبارت “non-comedogenic” نوشته شده است.
- ضد آفتاب سبک و فاقد چربی: این نوع ضد آفتابها کمتر باعث مسدود شدن منافذ پوست میشوند.
- ضد آفتاب حاوی مواد طبیعی: برخی از مواد طبیعی مانند آلوئه ورا و چای سبز میتوانند به تسکین پوست و جلوگیری از ایجاد جوش کمک کنند.
- ضدآفتابهای مخصوص پوستهای مستعد آکنه: امروزه ضدآفتابهای بسیاری با فرمولاسیون سبک و بدون چربی تولید میشوند که برای پوستهای مستعد آکنه مناسب هستند.
نکات مهم برای استفاده از ضدآفتاب
از مقدار کافی ضدآفتاب استفاده کنید. پس از پایان روز، پوست خود را به خوبی تمیز کنید. در انتخاب ضد آفتاب نوع پوست خود را در نظر بگیرید. پوست شما در یکی از گروه های نرمال، خشک، چرب، حساس و مختلط دسته بندی می شود.
آیا ضد آفتاب رنگی باعث جوش صورت میشود؟
اگر ضد آفتاب رنگی به طور کامل از روی پوست پاک نشود، باقیمانده آن میتواند منافذ را مسدود کرده و باعث ایجاد جوش شود. شما باید هر شب قبل از خواب، پوست خود را به خوبی با شوینده مناسب تمیز کنید تا باقیمانده ضد آفتاب و آلودگیها از روی پوست پاک شود و منافذ پوست بسته نشود.
خرید کرم ضد آفتاب فاقد چربی درمالیفت
راهکارهای جلوگیری از جوش زدن پس از استفاده از ضد آفتاب:
- تمیز نگه داشتن پوست: قبل از استفاده از ضد آفتاب، پوست را به خوبی تمیز کنید.
- تست کردن محصول جدید: قبل از استفاده از یک ضد آفتاب جدید، آن را روی قسمت کوچکی از پوست تست کنید تا از عدم حساسیت خود مطمئن شوید.
- استفاده از لایه بردار: لایه برداری ملایم به طور منظم میتواند به جلوگیری از مسدود شدن منافذ پوست کمک کند.
سخن آخر
اگرچه استفاده از برخی ضدآفتابها ممکن است باعث ایجاد جوش شود، اما انتخاب ضدآفتاب مناسب و رعایت نکات ذکر شده در این مقاله میتواند از این مشکل جلوگیری کند. فراموش نکنید که محافظت از پوست در برابر آفتاب امری ضروری است و نباید به دلیل ترس از ایجاد جوش، از استفاده از ضدآفتاب خودداری کنید. اگر مشکل جوشهای شما پس از استفاده از ضد آفتاب همچنان ادامه داشت، بهتر است به یک متخصص پوست مراجعه کنید.
source