تامین نور و روشنایی محیط‌های مختلف یک موضوع بسیار مهم است. محیط‌های صنعتی مانند کارگاه، کارخانه، سوله و سایر فضاهای بزرگ مانند سالن‌های ورزشی هم به تامین روشنایی کافی نیاز دارند. روشنایی چنین محیط‌هایی با استفاده از چراغ‌های معمولی و لامپ‌های کوچک خانگی تامین نمی‌شود. بلکه انواع مختلف چراغ صنعتی برای نصب در محیط‌های بزرگ و صنعتی کاربرد دارند. انواع چراغ صنعتی از نظر شدت روشنایی، گستره پخش نور، جنس بدنه، ابعاد، ارتفاع نصب و… با سایر چراغ‌ها تفاوت‌های مهمی دارند. به طور کلی چراغ‌های صنعتی توان بیشتری داشته، گستره پخش نور وسیع‌تری دارند و بدنه آن‌ها در برابر عوامل محیطی مقاوم است. برای انتخاب لوازم روشنایی مناسب باید شرایط محیط مانند متراژ و نوع کاربری فضا را در نظر بگیرید. در ادامه مطلب به بررسی جزئیات بیشتری از انواع چراغ صنعتی و زمینه استفاده از آن‌ها می‌پردازیم.

چراغ صنعتی خطی ضد آب

معرفی انواع چراغ صنعتی بر اساس منبع نور

امروزه انواع و مدل‌های مختلفی از چراغ صنعتی تولید می‌شوند. با این حال می‌توانیم انواع چراغ صنعتی را با در نظر گرفتن چند معیار مهم، دسته‌بندی کنیم. نوع منبع نور یکی از مهم‌ترین معیارها برای دسته‌بندی چراغ صنعتی است. انواع چراغ صنعتی بر اساس نوع منبع نور در یکی از دسته‌های زیر قرار می‌گیرند:

۱_ لامپ سوله ال ای دی

چند سالی است که لامپ ال ای دی جایگزین مدل‌های رشته‌ای و قدیمی شده‌اند. در حال حاضر روشنایی قسمت عمده‌ای از بخش خانگی با استفاده از لامپ ال ای دی تامین می‌شود. در کنار بخش خانگی، در فضاهای صنعتی مانند کارخانه، کارگاه و سالن‌های ورزشی هم معمولا چراغ‌هایی با لامپ ال ای دی نصب می‌شوند. در ساختار هر یک از انواع چراغ صنعتی قطعات مختلفی مانند بدنه و لامپ وجود دارند. لامپ ال ای دی این چراغ‌ها از کنار هم قرار گرفتن دیودهای ال ای دی ساخته می‌شود.

استفاده از لامپ‌های ال ای دی مزایای مهمی به همراه دارد. شدت نور بیشتر، کیفیت بالاتر، مصرف انرژی کمتر و صرفه‌جویی اقتصادی از جمله مهم‌ترین ویژگی‌ها و مزایای لامپ ال ای دی هستند. البته لامپ‌های ال ای دی را می‌توانیم بر اساس مکانیسم ساخت در دسته‌های مختلفی مانند SMD و COB نیز قرار دهیم. هر یک از انواع لامپ‌های SMD و COB ویژگی‌های مختص به خود را دارند، ولی به طور کلی نسبت به مدل‌های رشته‌ای از طول عمر بالاتر و کارایی ویژه برخوردار هستند. به همین علت شرکت‌های مختلف انواع چراغ صنعتی را نیز با لامپ‌های ال ای دی تولید می‌کنند.

۲_ چراغ صنعتی با لامپ گازی

برای تولید چراغ‌های صنعتی علاوه بر لامپ ال ای دی از لامپ‌های گازی هم استفاده می‌شود. در ساختار لامپ گازی، دیود ال ای دی وجود ندارد. بلکه بخار جیوه یا متال‌ هالید عامل تولید نور است. انواع چراغ صنعتی گازی نسبت به مدل‌های ال ای دی مزایا و معایب مهمی دارند. برای مثال شدت روشنایی و پخش نور لامپ گازی بیشتر است، ولی این نوع چراغ‌ها نسبت به لامپ‌های ال ای دی انرژی بیشتری مصرف می‌کنند. با توجه به اینکه صرفه‌جویی در مصرف انرژی یک موضوع بسیار مهم در دنیای امروزی است؛ اکثر خریداران تمایل دارند مدل‌های مناسبی از چراغ ال ای دی را برای تامین روشنایی محیط‌های مختلف انتخاب و خریداری کنند.

نورپردازی کارگاه و انبار

معرفی انواع چراغ صنعتی بر اساس نحوه نصب یا نوع قرارگیری چراغ

همانطور که گفتیم برای دسته‌بندی چراغ صنعتی از معیارهای مختلفی استفاده می‌شود. نحوه نصب نیز یکی از رایج‌ترین معیارها برای دسته‌بندی انواع چراغ اعم از صنعتی و خانگی است. با در نظر گرفتن روش نصب چراغ صنعتی می‌توانیم این تجهیزات روشنایی را در یکی از دسته‌های زیر قرار دهیم:

۱_ چراغ صنعتی سقفی

از جمله پرفروش‌ترین چراغ‌های صنعتی می‌توانیم به چراغ سقفی اشاره کنیم. البته انواع چراغ صنعتی سقفی در یکی از دسته‌های روکار و توکار قرار می‌گیرند. چراغ صنعتی سقفی توکار در داخل سقف نصب شده و مدل‌های روکار بر روی سقف قرار می‌گیرند. بدون شک نصب چراغ‌های صنعتی روکار آسان‌تر است.

۲_ چراغ صنعتی آویز

برای تامین روشنایی بسیاری از کارگاه‌ها، خطوط تولید کارخانه‌ها و سالن‌های ورزشی از چراغ صنعتی آویز استفاده می‌شود. چراغ‌های آویز دارای یک زنجیر با طول متفاوت هستند که شرایط را برای آویزان شدن چراغ از سقف محیط فراهم می‌کند. ارتفاع نصب چراغ آویزی باید با در نظر گرفتن ارتفاع سقف، وجود تجهیزات صنعتی و کاربری محیط تعیین شود.

۳_ چراغ صنعتی ضد انفجار

در برخی از محیط‌های صنعتی مانند معادن، پتروشیمی، پالایشگاه و… چراغ‌های صنعتی ویژه‌ای نصب می‌شوند. چراغ ضد انفجار در برابر مواد شیمیایی و گازهای منتشر شده از آن‌ها مقاوم است. به همین علت در چنین محیط‌هایی از چراغ صنعتی معمولی برای تامین نور و روشنایی استفاده نمی‌شود.

۴_ چراغ صنعتی سوله ای

در کنار سایر چراغ‌های صنعتی که نام بردیم، چراغ‌های سوله‌ای هم ویژگی‌های منحصر به فردی دارند. انواع چراغ صنعتی سوله ای بر اساس روش نصب در یکی از دسته‌های سقفی، آویز و دیواری قرار می‌گیرند. همین موضوع بر انتخاب چراغ‌های سوله‌ای به عنوان یک تجهیز مناسب برای تامین روشنایی محیط‌های صنعتی تاثیر گذاشته است. مدل‌های مختلف چراغ صنعتی سوله ای دارای بدنه فلزی و مقاوم هستند. این دسته از چراغ‌های صنعتی در برابر گازهای سمی، رطوبت و سایر عوامل محیطی مقاوم بوده و طول عمر بالایی دارند.

نورپردازی کارگاه و انبار

کاربردهای چراغ صنعتی چیست؟

چراغ صنعتی یک نوع تجهیز تامین کننده نور و روشنایی محیط‌های بزرگ است. از انواع چراغ صنعتی برای تامین روشنایی محیط‌های خانگی، مغازه‌های کوچک، حیاط و موارد این چنینی استفاده نمی‌شود. بلکه محیط‌های بزرگ و گسترده صنعتی و حتی غیر صنعتی محل مناسبی برای نصب این نوع چراغ‌ها هستند. از جمله مهم‌ترین کاربردهای چراغ صنعتی می‌توانیم به تامین نور و روشنایی محیط‌های زیر اشاره کنیم:

  • کارگاه
  • کارخانه
  • سوله
  • سالن ورزشی
  • انبار
  • سالن پذیرایی
  • پارکینگ‌های طبقاتی
  • فروشگاه‌های بسیار بزرگ
  • محل نمایشگاه

به طور کلی از انواع چراغ صنعتی می‌توانید برای تامین روشنایی محیط‌های بزرگ با کاربری متفاوت استفاده کنید. توجه داشته باشید برای انتخاب چراغ‌های صنعتی باید ویژگی مدل‌های موجود را با شرایط محیط مقایسه کنید. برای خرید چراغ صنعتی با برند اصل و قیمت مناسب هم باید به فروشگاه‌های معتبر مراجعه نمایید.

رایج‌ ترین محیط ‌ها برای نصب انواع چراغ صنعتی

کاربردهای چراغ صنعتی با محل نصب این نوع تجهیزات یک موضوع با مفهوم مشترک محسوب می‌شوند. همانطور که گفتیم چراغ‌های صنعتی تجهیزات طراحی شده برای تامین نور و روشنایی هستند، ولی برای محیط‌های کوچک کاربرد ندارند. بلکه از انواع چراغ صنعتی مانند چراغ‌های سوله‌ای، گازی، آویز و سقفی برای تامین روشنایی محیط‌های بزرگ صنعتی و غیر صنعتی استفاده می‌شود. خطوط تولید کارخانه‌ها، کارگاه، انبار، سالن ورزشی، پارکینگ طبقاتی و… از جمله مهم‌ترین محیط‌های مناسب برای نصب چراغ صنعتی هستند. انواع چراغ صنعتی توان بسیار بالا، گستره پخش نور وسیع و ابعاد بزرگی دارند. بدنه این دسته از تجهیزات نور و روشنایی هم مقاومت بسیار زیادی در برابر عوامل محیط داشته و از طول عمر بالایی برخوردار هستند.

source

توسط modekhabari.ir