ناسا در مأموریت «INFUSE» قصد دارد «حلقه ماکیان» یا سحابی پرده را رصد کند تا پاسخی برای چگونگی تأثیر ابرنواخترها بر شکل‌گیری کهکشان‌ها بیابد. حلقه ماکیان ابر عظیمی از غبار و گاز است که پس از یک انفجار ستاره‌ای 20 هزار ساله ایجاد شد و همچنان هم درحال گسترش است. موشک ناسا با ابزار تصویربرداری و طیف‌سنجی ویژه، یکشنبه، 29 اکتبر به‌وقت محلی (8 آبان‌ماه ساعت هفت صبح به‌وقت ایران) به فضا پرتاب می‌شود.

طبق گزارش ناسا، «آزمایش طیف‌سنجی فرابنفش میدان انتگرال» یا INFUSE، حلقه ماکیان را تنها برای چند دقیقه مشاهده می‌کند. این آزمایش با دریافت نور در طول‌‌موج‌های فرابنفش دور (طول‌موج ۲۰۰-۱۰ نانومتر)، گازهای داغ 50 هزار تا 300 هزار درجه سانتیگراد را ثبت می‌کند. پیش‌بینی می‌شود این موشک قبل از اینکه به زمین بازگردد، تا ارتفاع حدود 240 کیلومتری پرواز کند.

حلقه ماکیان

اهمیت حلقه ماکیان در مطالعه چگونگی ایجاد کهکشان‌ها

حلقه ماکیان (Cygnus Loop) در فاصله 2600 سال نوری از ما قرار دارد و از فروپاشی ستاره‌ای که اندازه‌ آن احتمالاً 20 برابر بزرگ‌تر از خورشید منظومه شمسی بوده، شکل گرفته است. از آنجایی که گسترش این فروپاشی همچنان ادامه دارد و ابر آن درحال‌حاضر با سرعت تقریبی 930 هزار مایل بر ساعت منبسط می‌شود، گزینه خوبی برای مطالعه چگونگی تأثیر ابرنواخترها بر شکل‌گیری منظومه‌های ستاره‌ای جدید است. «برایان فلمینگ»، محقق اصلی مأموریت INFUSE می‌گوید: «ابرنواخترهایی مانند آنچه حلقه ماکیان را ایجاد کرده است، تأثیر زیادی بر نحوه شکل‌گیری کهکشان‌ها دارند.»

پس از انفجار یک نواختر، موج انفجار به درون حفره‌های گاز سرد شناور در اطراف کهکشان برخورد می‌کند. انرژی این برخورد نیز به کهکشان راه‌ شیری وارد می‌شود. مأموریت ناسا می‌خواهد چگونگی این پدیده را بررسی کند.

موشک مأموریت INFUSE ناسا، هشتم آبان ساعت 07:05 صبح (به وقت ایران) به فضا پرتاب خواهد شد و پس از بازگشت به زمین و جمع‌آوری داده‌ها، تعمیر شده و دوباره راه‌اندازی خواهد شد.

source

توسط modekhabari.ir