تاریخ انتشار به روز شده در

«ماشین زمان یورونیوز» در بیست و یکم مارس ۲۰۲۵ شما را به سال‌های دور می‌برد تا ببینیم در چنین روزی چه رخدادهایی به وقوع پیوسته؛ این بار در گلچین عکس‌ها به «روز پتسدام»‌ و آغاز حکومت نازی‌ها با رسیدن آدولف هیتلر به مقام صدراعظمی می‌پردازیم.

آگهی

سری هم می‌زنیم به بحرین و اعتراضات مردمی علیه نفوذ بریتانیا، به خلیج مکزیک می‌رویم تا شاهد انفجار سکوی نفتی باشیم و در پایان، به رسوم خاص گروه نژادپرستان کوکلاکس کلان نگاهی خواهیم انداخت.

اعتراضات به مشاور بریتانیایی شیخ سلمان آل خلیفه در بحرین

۱ فروردین ۱۳۳۵ – ۲۱ مارس ۱۹۵۶

در عکس زیر تجمع معترضان به دخالت‌های بریتانیا در بحرین را در سال ۱۳۳۵ می‌بینید. 

ناآرامی‌ها، اعتصابات و تظاهرات که پنج روز ادامه داشت، سرانجام با دخالت شیخ سلمان بن حمد آل خلیفه، حاکم بحرین و اعلام تشکیل کمیته‌‌ای برای رسیدگی به مطالبات مردم پایان یافت. اعتراضات متوجه نفوذ «سر چارلز بلگریو» مشاور بریتانیایی حاکم بود همچنین مطالبات بحرینی‌ها برای مشارکت بیشتر در امور سیاسی را بازگو می‌کرد.

بحرین در قرن بیستم تحت نفوذ شدید بریتانیا قرار داشت و در این دوران، مشاوران بریتانیایی در تصمیم‌گیری‌های حکومتی نقش مهمی ایفا می‌کردند. اعتراضات ۱۹۵۶ یکی از نخستین نشانه‌های مخالفت مردم با سلطه استعماری و خواست آن‌ها برای استقلال و مشارکت در حکومت بود. بحرین که به طور رسمی بخشی از خاک ایران بود با موافقت شاه ایران در سال ۱۹۷۱ استقلال خود را اعلام کرد.

تعطیلی نهایی زندان آلکاتراز

ا فروردین ۱۳۴۲– ۲۱ مارس ۱۹۶۳

در عکس زیر آخرین زندانیان زندان آلکاتراز  را دستبد به دست و صف‌کشیده می‌بینید که به دلیل تعطیلی این زندان، به مکان‌های دیگر منتقل می‌شوند. این زندان که به “صخره” معروف بود، به مدت ۲۹ سال به عنوان یک زندان فدرال و بیش از یک قرن به عنوان یک زندان امنیتی مورد استفاده قرار گرفت.

 زندان آلکاتراز در خلیج سان‌فرانسیسکو به دلیل امنیت بسیار بالا و شرایط سخت برای زندانیان شهرت داشت. آلکاتراز به دلیل هزینه‌های بالای نگهداری و مشکلات زیست‌محیطی در سال ۱۹۶۳ تعطیل شد. برخی از مشهورترین زندانیان آن، از جمله آل کاپون، گانگستر معروف آمریکایی، دوران محکومیت خود را در اینجا سپری کردند.

آدولف هیتلر در پوتسدام

۱ فروردین ۱۳۱۲– ۲۱ مارس ۱۹۳۳

تصویر زیر آدولف هیتلر، صدراعظم جدید آلمان را همراه با فرانتس فون پاپن، صدراعظم پیشین این کشور، در مسیر کلیسای گارنیزون در پوتسدام، نزدیک برلین نشان می‌دهد. در آن روز،‌ نازی‌ها یک مراسم مذهبی هم‌زمان با به قدرت رسیدن برگزار کردند.

روز ۲۱ مارس ۱۹۳۳ که به “روز پوتسدام” مشهور شد، یکی از مهم‌ترین رویدادهای اوایل حکومت نازی‌ها بود. در این روز، نازی‌ها از نمادهای سنتی آلمان برای نشان دادن مشروعیت حکومت جدید خود استفاده کردند.

در این مراسم، هیتلر سعی داشت حمایت پاول فون هیندنبورگ، رئیس‌جمهور وقت آلمان و ارتش را جلب کند، کاری که مقدمه‌ای برای تثبیت دیکتاتوری نازی شد.

مراسم تشییع جنازه عضو گروه کوکلاکس کلان

۱ فروردین ۱۳۵۱ – ۲۱ مارس ۱۹۷۲

در عکس زیر رابرت ای. مایلز، یکی از رهبران گروه کوکلاکس کلان را می‌بینید که مراسم تشییع جنازه جان ای. “جک” کرایتس، یکی از اعضای این گروه را در آکرون در ایالت اوهایو هدایت می‌کند. کرایتس که قبلاً نامزد انتخابات فرمانداری از سوی حزب راست‌گرای “حقوق ایالات” بود، به طور تصادفی در فلوریدا هنگام بارگیری یک کامیون در نزدیکی خطوط فشار قوی برق دچار برق‌گرفتگی شد.

بیش از ۳۰ عضو گروه کوکلاکس کلان از ایالت‌های اوهایو، میشیگان، تنسی، ویرجینیا و حتی کانادا در این مراسم حضور داشتند و آیین خاص این گروه را اجرا کردند.

کوکلاکس کلان (KKK) یک گروه افراطی نژادپرست در آمریکا بود که از قرن نوزدهم فعالیت خود را آغاز کرد. این گروه به شدت از برتری نژاد سفید دفاع می‌کرد و در طول تاریخ آمریکا، بسیاری از اقدامات خشونت‌آمیز، از جمله حملات به سیاه‌پوستان، یهودیان و دیگر اقلیت‌ها را انجام داده است.

تا دهه ۱۹۷۰، این گروه نفوذ زیادی در برخی مناطق آمریکا داشت اما به تدریج از قدرت آن کاسته شد.

آگهی

انفجار سکوی نفتی در خلیج مکزیک

۱ فروردین ۱۳۶۸ – ۲۱ مارس ۱۹۸۹

عکس زیر یک سکوی نفتی در خلیج مکزیک را به تصویر می‌کشد که پس از وقوع یک انفجار مهیب به شدت آسیب دید.

۴۲ کارمند شرکت آتلانتیک ریشفیلد هنگام وقوع این حادثه روی سکو حضور داشتند. از این تعداد، ۳۵ نفر نجات یافتند که ۱۰ نفر از آن‌ها زخمی شدند، اما سرنوشت ۷ نفر همچنان تا به امروز نامعلوم است.

انفجار سکوهای نفتی در خلیج مکزیک از جمله حوادثی است که به دلیل خطرات استخراج نفت در دریا رخ می‌دهد. پس از این حادثه و در سال‌های بعد از آن، از جمله با حادثه دیپ‌واتر هورایزن در سال ۲۰۱۰، نشت نفتی ناشی از انفجار سکوهای نفتی باعث بحران‌های زیست‌محیطی شد و توجه جهانی را به مسائل ایمنی در صنعت نفت جلب کرد.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

آگهی

source

توسط modekhabari.ir