مارک کارنی، نخست وزیر کانادا و رهبر حزب لیبرال این کشور در دومین روز کارزار انتخاباتی خود به شهر گندر سفر و در آنجا درباره روابط رو به وخامت با آمریکا صحبت کرد.

آگهی

تصمیم ناگهانی آقای کارنی برای برگزاری انتخابات زودهنگام در حالی صورت گرفته که کانادا همچنان درگیر یک جنگ تجاری با آمریکا است؛ کشوری که رئیس‌جمهورش حتی تلویحاً کانادا را به الحاق تهدید کرده است.

مارک کارنی، دونالد ترامپ را مقصر اصلی این وضعیت دانست و گفت: «در بحرانی که رئیس‌جمهور آمریکا و حامیانش ایجاد کرده‌اند، ما دلتنگ دوستی‌ای هستیم که از دست رفته است. مردم گندر زمانی که آمریکایی‌ها نیازمند کمک بودند، کارهای فوق‌العاده‌ای برای آن‌ها انجام دادند. حالا، وقت آن است که ما هم برای خودمان همین کار را انجام دهیم.»

گَندر شهری است که در استان نیوفاندلند و لابرادور کانادا واقع شده‌ است.

گندر که در سال ۲۰۰۱ حدود ۱۰ هزار نفر جمعیت داشت، پس از بسته شدن حریم هوایی آمریکا در پی حملات ۱۱ سپتامبر، نزدیک به ۶۶۰۰ مسافر را در خود جای داد. با تغییر مسیر پروازها، این شهر میزبان ۳۸ هواپیمای مسافربری شد. مردم گندر خانه‌هایشان را به روی مسافران باز کردند و برایشان غذای گرم تهیه کردند. در مجموع، بیش از ۲۰۰ پرواز به فرودگاه‌های کانادا منتقل شد.

در آن زمان ظرفیت هتل‌های شهر خیلی زود پر شدند و مسافران در مدارس، ایستگاه‌های آتش‌نشانی و کلیساها اسکان داده شدند. کسب‌وکارهای محلی نیز با فراهم کردن پتو و وسایل ضروری، به کمک آمدند. ساکنان شهر غذا، لباس و اسباب‌بازی به مسافران اهدا کردند و حتی اجازه دادند از تلفن و حمام خانه‌هایشان استفاده کنند.

کارنی گفت که این همبستگی اجتماعی، لحظه‌ای فراموش‌نشدنی در تاریخ بود و الهام‌بخش نمایش موزیکال موفق کانادایی «Come from Away» شد.

او در ادامه افزود: «این اتفاق نمونه‌ای از پیوند ناگسستنی میان کانادایی‌ها و آمریکایی‌ها بود. کانادایی‌ها همیشه در مواقع نیاز کنار آمریکایی‌ها بوده‌اند.»

نخست‌وزیر کانادا در ادامه با اشاره به اینکه این روابط دیگر مانند گذشته نیست، افزود: «اما این رابطه تغییر کرده و این ما نبودیم که آن را تغییر دادیم. متأسفانه، اقدامات دونالد ترامپ این پیوند را بیش از هر زمان دیگری در تاریخ ما تحت فشار قرار داده است.»

ترامپ در ماه مارس بر فولاد و آلومینیوم کانادا تعرفه ۲۵ درصدی وضع کرد که باعث شد اتاوا نیز در اقدامی تلافی‌جویانه، تعرفه‌هایی بر محصولات آمریکایی از جمله رایانه‌ها، تجهیزات ورزشی و آبگرمکن‌ها اعمال کند.

وزیر دارایی کانادا، دومینیک لبلان، در آن زمان گفته بود: «ما دست روی دست نمی‌گذاریم و اجازه نمی‌دهیم که صنایع فولاد و آلومینیوم کشورمان هدف حمله ناعادلانه قرار بگیرند.» ترامپ در مقابل تهدید کرده که از ۲ آوریل، همه کالاهای کانادایی را مشمول تعرفه کند.

علاوه بر دامن زدن به جنگ تجاری، که باعث سقوط بازارهای سهام آمریکا در ماه مارس شد، ترامپ بارها خواستار تبدیل کانادا به «پنجاه‌ویکمین ایالت» آمریکا شده است.

اظهارات او درباره حاکمیت کانادا، خشم بسیاری از کانادایی‌ها را برانگیخته و روابط دو کشور را به یکی از مسائل اصلی انتخابات پیش‌رو تبدیل کرده است.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

انتخابات که رقابتی بین لیبرال‌ها و محافظه‌کاران برای تصاحب قدرت است، در ۲۸ آوریل برگزار خواهد شد.

source

توسط modekhabari.ir