آگهی

این جلوه شگفت‌انگیز طبیعت که به هنگام خورشیدگرفتگی جزئی در حین طلوع خورشید ایجاد می‌شود، پدیده‌ای نادر است که در آن خورشید مانند دو نقطه نورانی هم‌زمان از افق بالا می‌آید.

در صبح روز ۲۹ مارس، هم‌زمان با آن‌که بخش‌هایی از اروپا شاهد خورشیدگرفتگی در اواسط روز بودند، برخی نواحی در آمریکای شمالی، با آسمانی صاف، توانستند طلوع خورشید در حین کسوف را ببینند.

این پدیده زمانی رخ می‌دهد که خورشید در همان لحظه‌ طلوع، به‌طور جزئی توسط ماه گرفته می‌شود.

اگرچه ماه هر ماه یک‌بار به دور زمین می‌چرخد، اما همیشه باعث خورشیدگرفتگی نمی‌شود چرا که مدار مایل ماه معمولاً آن را بالاتر یا پایین‌تر از صفحه خورشید قرار می‌دهد.

مایک کنتریاناکیس و کوین وود از عکاسانی بودند که توانستند با بررسی دقیق شرایط جغرافیایی و استفاده از اپلیکیشن‌های موقعیت‌یابی خورشید، در ناحیه لس‌اسکومَن کبک در کانادا تصاویر خیره‌کننده‌ای از این منظره استثنایی طلوع خورشید نیم‌هلالی ثبت کنند.

کوین وود در این باره گفت: «یافتن محل دقیق برای ثبت این تصویر واقعاً چالش‌برانگیز بود. اما تلاش و پیگیری جواب داد و چیزی را دیدیم که به‌ندرت ممکن است دوباره دیده شود.»

ویدئوی منتشرشده، این طلوع دوگانه غیرمعمول را به‌صورت واقعی و با بازتاب آن در رودخانه سن‌لوران کانادا نشان می‌دهد.

چندی پس از ظاهر شدن دو نقطه نورانی اولیه از پشت ابرهای دوردست، چیزی شبیه «شاخ‌های نورانی» دیده می‌شود که در واقع همان بخش‌های بدون گرفتگی خورشید هستند. تصویری دراماتیک که بیشتر شبیه به صحنه‌ای از فیلم‌های علمی‌-تخیلی شباهت دارد.

کمی بعد کل قرص خورشید، که بخشی از آن در سایه‌ی ماه قرار دارد، بالای افق نمایان می‌شود.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

این طلوع شکسته در مجموع کمتر از دو دقیقه طول کشید، در حالی که خورشیدگرفتگی جزئیِ آن روز چندین برابر بیشتر ادامه داشت.

پدیده خورشید دوگانه بیشتر در قطب‌ها یا عرض‌های شمالی (مثل کانادا، اسکاندیناوی یا آلاسکا) دیده می‌شود و می‌تواند باعث ظاهر شدن دومین تصویر خورشید (همزمان با طلوع واقعی آن) در افق شود، بدون این‌که هیچ جرم آسمانی دومی وجود داشته باشد.

source

توسط modekhabari.ir