به گزارش دویچه وله، سندی که بهعنوان «مبنای توافق ائتلافی دولت جدید آلمان» تهیه شده، چنین پیشنهادی را مطرح کرده است. به گزارش شنگننیوز، این سند که با عنوان «قانون تابعیت» منتشر شده، نشان میدهد که مقامات آلمانی متعهد به اصلاح قوانین کنونی تابعیت هستند.
در این سند آمده است: «ما از منظر قانون اساسی بررسی خواهیم کرد که آیا میتوان تابعیت آلمانیِ حامیان تروریسم، یهودستیزان و افراطگرایانی را که خواهان از بین بردن نظم آزاد و دموکراتیک کشور هستند، در صورتی که تابعیت دیگری نیز داشته باشند، لغو کرد.»
در حال حاضر، مذاکرات برای تشکیل ائتلاف میان احزاب محافظهکار «اتحادیه دموکرات مسیحی» و «اتحادیه سوسیال مسیحی» (CDU/CSU) با حزب متمایل به جناح چپ میانهرو «سوسیال دموکرات» (SPD) در جریان است.
اختلافنظر درباره تابعیت دوگانه و مهاجرت
گروه کاری مربوطه در حال بررسی مسائل مرتبط با ادغام و مهاجرت است. با این حال، همه این احزاب از ایدههای یکسانی برخوردار نیستند و این موضوع باعث بحثهای داغ و اختلافنظر شده است.
دیرْک ویزِه، سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات (SPD) که در کارگروه «امور داخلی، قانون، مهاجرت و ادغام» فعالیت دارد، تابعیت دوگانه را به مثابه یکی از موفقیتهای حزب متبوع خود میداند.
او در گفتوگو با دویچه وله تأکید کرد که حزبش موفق شده است امکان تابعیت دوگانه را حفظ کند. در مقابل، به گفته آقای ویزه، احزاب محافظهکار اتحادیه دموکرات مسیحی و اتحادیه سوسیال مسیحی (CDU/CSU) خواستار لغو این امکان بودهاند.
احساس تبعیض در میان شهروندان دوتابعیتی
برخی از اعضای حزب سوسیال دموکرات (SPD) هشدار دادهاند که پیشنهاد لغو تابعیت آلمانی به دلیل یهودستیزی و افراطگرایی میتواند منجر به رفتار نابرابر با کسانی شود که آلمان را وطن خود میدانند.
چندین سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات، از جمله آندریاس بوونشولت (شهردار برمن) نسبت به این پیشنهاد ابراز نگرانی کردهاند. آنها معتقدند که چنین اقدامی میتواند به تبعیض علیه شهروندان دوتابعیتی منجر شود.
به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید
شهردار برمن در گفتوگو با رسانههای محلی آلمان تأکید کرد که پیامدهای این تصمیم برای حدود پنج میلیون شهروند دوتابعیتی ساکن آلمان یک «مشکل بزرگ» است. او هشدار داد که این افراد ممکن است احساس کنند که تابعیت آنها از اهمیت کمتری برخوردار است و در واقع بهطور کامل به آلمان تعلق ندارند.
یک شهروند دوتابعیتی نیز با آقای بوونشولت همنظر است. او که در برلین متولد شده و دارای تابعیت فلسطینی نیز هست، در گفتوگو با دویچه وله تأکید کرد که این وضعیت بسیار پرتنش شده است. وی هشدار داد که تغییراتی از این دست در قانون تابعیت، میتواند پیامدهای ناخوشایندی داشته باشد.
شرایط کنونی «بسیار پرتنش» شده و ممکن است برای افرادی مانند من «ناخوشایند» باشد.
افزایش سختگیری در سایر کشورهای اروپایی
در حالی که بحث درباره احتمال لغو تابعیت شهروندان دوتابعیتی به دلیل یهودستیزی و افراطگرایی ادامه دارد، هنوز مشخص نیست که چگونه قرار است تعیین شود که فردی یهودستیز یا افراطگرا محسوب میشود.
علاوه بر آلمان، سیاستمداران در هلند و دانمارک نیز خواستار اجرای قوانین سختگیرانهتر علیه افرادی شدهاند که مرتکب اقدامات مرتبط با یهودستیزی میشوند.
source