& یورونیوز فارسی با استفاده از AP
تاریخ انتشار •به روز شده در
به گفته ارتش اسرائیل، نیروهای این کشور همچنان به عملیات خود در امتداد «کریدور موراگ» واقع در منطقه رفح در جنوب غزه ادامه میدهند.
ارتش میگوید که یک مجتمع آموزشی را در این منطقه تخریب کرده است. آنها در این مجتمع یک تانک ساختگی را نیز یافتهاند که گفته میشود از روی یک نمونه تانک ارتش اسرائیل الگوبرداری و تولید شده است.
اسرائیل همچنین اعلام کرد که ساخت یک کریدور امنیتی جدید به نام «موراگ» را تکمیل کرده که شهر رفح را از بقیه نوار غزه جدا میکند. اسم این کریدور، یادآور نام یک شهرک یهودی است که زمانی بین رفح و خان یونس قرار داشت.
همزمان با این عملیات در امتداد کریدور، حملات هوایی اسرائیل نیز ادامه دارد و به گفته مقامات بهداشتی محلی، این حملات در شب گذشته دستکم ۲۳ کشته بر جای گذاشته است. در میان کشته شدگان یک خانواده ۱۰ نفری نیز دیده میشدند.
سازمان ملل متحد نسبت به تاثیر فزاینده محاصره شش هفتهای اسرائیل که مانع ورود مواد غذایی و سایر نیازهای غیرنظامیان در این منطقه شده، هشدار داده است.
به گفته بیمارستان ناصر که اجساد را دریافت کرده، یک حمله به شهر جنوبی خان یونس نیز منجر به کشته شدن خانوادهای با پنج کودک، چهار زن و یک مرد شده است و همگی آنها در پی سوختگی شدید جان باختند.
پزشکان بیمارستان اندونزی نیز میگویند که حملات در شمال غزه منجر به کشته شدن ۱۳ نفر از جمله ۹ کودک شده است.
ارتش اسرائیل ادعا میکند که تلاش دارد تا از آسیب رساندن به غیرنظامیان جلوگیری شود و حماس را به دلیل فعالیت در مناطق مسکونی، مسئول مرگ غیرنظامیان میداند. به گفته ارتش، حماس از غیرنظامیان غزه به عنوان «سپر انسانی» استفاده میکند.
بنا بر اعلام سازمان ملل متحد، در حال حاضر تقریباً همه جمعیت بیش از ۲ میلیون نفری غزه، تنها به یک میلیون وعده غذایی وابسته هستند که روزانه در آشپزخانههای مختلف خیریه و به کمک گروههای امدادی تهیه میشوند.
سازمان ملل هشدار داده که اگر به شرایط وحشتناک زندگی در غزه پایان داده نشود، به زودی بسیاری از مردم آن در معرض خطر جدی گرسنگی و سوءتغذیه قرار میگیرند.
سایر برنامههای توزیع مواد غذایی به دلیل کمبود مواد اولیه متوقف شده و سازمان ملل و دیگر گروههای کمکرسان، باقیمانده موادغذایی خود را به آشپزخانههای خیریه میفرستند.
به گفته برنامه جهانی غذا، راه دیگر تامین غذا در غزه خرید از بازارها است، اما قیمتها بشدت افزایش یافته و آنجا نیز کمبود وجود دارد. به این ترتیب کمکهای بشردوستانه منبع اصلی تامین غذای دستکم ۸۰ درصد جمعیت است.
جنگ غزه زمانی آغاز شد که شبهنظامیان فلسطینی تحت رهبری حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی به جنوب اسرائیل حمله کردند و حدود ۱۲۰۰ نفر را که اکثراً غیرنظامیان بودند کشته و بیش از ۲۵۰ نفر را ربودند.
به گفته وزارت بهداشت غزه که توسط حماس اداره میشود، حمله اسرائیل تاکنون بیش از ۵۱ هزار کشته و ۱۱۶ هزار زخمی برجای گذاشته که اکثر آنها را زنان و کودکان تشکیل میدهند.
این وزارتخانه هنگام اعلام شمار تلفات جنگ، تفاوتی میان تلفات غیرنظامیان و جنگجویان فلسطینی قائل نیست.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
اسرائیل نیز میگوید حدود ۲۰ هزار شبهنظامی حماس را کشته اما شواهدی در این باره ارائه نداده است.
این جنگ بخشهای وسیعی از غزه و بیشتر قابلیتهای تولید مواد غذایی آن را نابود کرده است.
سازمانهای بینالمللی میگویند به حدود ۶۰ درصد از تمام ساختمانها و زیرساختهای حیاتی در این منطقه یا آسیب سنگینی وارد آمده یا به طور کامل تخریب شدند.
پیشبینی میشود تلاشها برای بازسازی منطقه برای دههها طول بکشد تا این باریکه به سطح پیش از جنگ بازگردانده شود. این در حالی است که حدود ۹۰ درصد از جمعیت این منطقه نیز آواره شدهاند.
source