به گفته مقامات نظامی لبنان، در همین راستا تسلیحات و مهماتی را که افراد بازداشت شده قصد استفاده از آنها را داشتند، ضبط و توقیف شده است.
ارتش در بیانیهای گفت این بازداشتها با مواردی مشابه مرتبط است که پیشتر در اوایل هفته جزئیات آن اعلام شده بود.
این بیانیه میافزاید که سازمان اطلاعات ارتش حین تحقیق در باره آن پرونده، اطلاعاتی به دست آورد که نشان میداد یک حمله موشکی جدید در حال برنامهریزی شدن است.
ارتش اعلام کرد نیروهایش به آپارتمانی در نزدیکی شهر بندری صیدا در جنوب یورش بردند و تعدادی راکت و پرتابکننده آنها را ضبط و توقیف کردند.
بر اساس بیانیه ارتش لبنان، چندین نفر که قصد انجام این عملیات را داشتند بازداشت و به مراجع قضایی معرفی شدند.
ارتش لبنان روز چهارشنبه گذشته نیز با انتشار بیانیهای از بازداشت چندین نفر از جمله تعدادی فلسطینی خبر داده بود که گفته میشود در دو حمله موشکی جداگانه ماه مارس به سمت اسرائیل دست داشته بودند.
این حملات با واکنش جدی اسرائیل روبرو شد به نحوی که نیروهای هوایی اسرائیل برای نخستین بار پس از توافق آتشبس نوامبر بخشهایی از لبنان از جمله حومه جنوبی بیروت را بمباران کردند.
گروه شبهنظامی حزبالله که تحت حمایت ایران قرار دارد پس از این واقعه، دست داشتن در حملات راکتی به سوی اسرائيل را تکذیب کرد.
عون: خلع سلاح حزبالله موضوعی «حساس» است
جوزف عون، رئیس جمهوری لبنان که پیشتر بارها بر لزوم محدودیت در اختیار داشتن سلاح توسط ارتش و نیروهای مسلح کشورش تاکید کرده بود در تازهترین اظهار نظر در این خصوص، خلع سلاح حزبالله را موضوعی «حساس» توصیف کرده است.
آقای عون روز یکشنبه یادآور شد که خلع سلاح حزبالله مسئلهای «حساس» و اجرای آن مستلزم فراهم شدن شرایط مناسب است.
رئیس جمهوری لبنان سپس هشدار داد که اجبار و تحمیل چنین خواستهای میتواند کشور را به سوی ویرانی سوق دهد.
جوزف عون که پس از دیدار با اسقف اعظم مارونی به مناسبت عید پاک، با خبرنگاران گفتگو میکرد، محدود کردن حمل سلاح به دولت را مسئلهای «حساس و ظریف» خواند و تاکید کرد که این امر «برای حفظ صلح داخلی حیاتی اما مستلزم “ملاحظه و مسئولیتپذیری” کافی است.»
آقای عون در این خصوص تصریح کرد: «ما انحصار دولتی بر حمل سلاح را اجرا خواهیم کرد، اما باید منتظر شرایط مناسب باشیم» تا این امکان فراهم شود.
رئیس جمهوری لبنان افزود: «هرگونه مسئله داخلی بحثبرانگیز در لبنان تنها از طریق گفتوگو و ارتباطات سازنده و غیرخصمانه قابل حل است. در غیر این صورت، لبنان به نابودی کشیده خواهد شد.»
این در حالیست که مورگان اورتگاس، معاون فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه ماه گذشته میلادی بر لزوم خلع سلاح حزبالله «در اسرع وقت» تاکید کرده بود.
بر اساس توافق آتشبس، حزبالله موظف شد نیروهایش را از جنوب رودخانه لیتانی خارج کند و هرگونه زیرساخت نظامی باقیمانده در جنوب لبنان را برچیند.
اسرائیل نیز به موجب این توافق میبایست تمام نیروهای خود را به طور کامل عقب میکشید، این درحالسیت که نیروهای خود را در پنج نقطه استراتژیک در امتداد مرز حفظ کرده است.
ارتش لبنان همزمان با عقبنشینی نیروهای اسرائیلی در حال استقرار در مناطق مرزی است و زیرساختهای نظامی حزبالله را نیز جمعآوری میکند.
پیشتر رویترز در گزارشی به نقل از یک مقام ارشد حزبالله اعلام کرده بود که شبه نظامیان شیعی تحت حمایت ایران آمادهاند در صورت عقبنشینی اسرائیل از جنوب لبنان و توقف حملاتش به این کشور، درباره سلاحهای در دست خود با رئیسجمهوری لبنان گفتوگو کنند.
حال آنکه، در پی انتشار این گزارش، یک نهاد رسانهای حزبالله چنین ادعایی را کاملا «بی اساس و کذب» توصیف کرد.
یورویوز فارسی را در ایکس دنبال کنید
source