روسیه و اوکراین یکدیگر را به نقض آتشبس یک روزه عید پاک متهم کردند
روسیه و اوکراین روز یکشنبه یکدیگر را به دلیل نقض آتشبس یک روزه عید پاک سرزنش و هر دو طرف یکدیگر را به انجام صدها حمله متهم کردند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز یکشنبه گفت که ارتش روسیه تظاهر به رعایت آتشبس عید پاک اعلام شده توسط ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه میکند ولی در عمل به تلاشهای شبانه خود برای ضربه زدن به خط مقدم نیروهای اوکراینی ادامه داد.
در مقابل، وزارت دفاع روسیه هم اوکراین را به انجام حملاتی هوایی با استفاده از صدها پهپاد متهم کرد و مدعی شد که این حملات، تلفات غیرنظامی نیز در پی داشته است.
جشن ماریجوانا در کنار عیدهای مذهبی؛ ۴/۲۰ چگونه به یک پدیده در آمریکا تبدیل شد؟
روز جشن فرهنگی ماریجوانا در آمریکا که به نام ۴/۲۰ (بیستم آوریل) شناخته میشود، امسال با یکشنبه عید پاک و همچنین آخرین روز عید یهودی پسح همزمان شده است؛ بدین معنی که دوستداران کانابیس (شاهدانه) میتوانند جشنهای خود را به شیوهای خاص و متفاوت برگزار کنند. اما چرا این روز به جشن ماریجوانا تبدیل شد؟
مصرف تفریحی ماریجوانا در حال حاضر در ۲۴ ایالت از ۵۰ ایالت آمریکا آزاد است و ۱۴ ایالت دیگر آن را برای مقاصد پزشکی مجاز کردهاند. اما این حرکت اخیرا در برخی ایالتها معکوس بوده است به طوری که رایدهندگان در فلوریدا، داکوتای شمالی و داکوتای جنوبی در نوامبر گذشته تصمیم گرفتند که اقدامات قانونیسازی را نپذیرند.
بهرهگیری اسرائیل از بولدوزر رباتیک در غزه؛ کاهش تلفات انسانی یا تهدیدی برای اصول اخلاقی جنگ؟
اعزام رباتهای جنگی کنترل از راه دور به خط مقدم با وجود کارایی بالا، همچنان نگرانیهای اخلاقی زیادی درباره تصمیمگیری خودکار و مسئولیتپذیری در جنگ را به همراه دارد.
در نگاه نخست، بولدوزر عظیمالجثهای که در یک محوطه آزمایشی در قلب اسرائیل مشغول زیر و رو کردن خاک است، صحنهای آشنا و عادی مینماید؛ اما همین طور که این ماشین سنگین نزدیکتر میشود، جزئیاتی نامعمول رخ مینماید و متوجه میشوید که هیچکس در اتاقک راننده پشت فرمان نیست.
این روبات بولدوزر یا «روبدوزر» است؛ یک وسیله نقیه مهندسی تقویت شده که از راه دور هدایت میشود و البته در این مورد خاص، کنترل آن از یک نمایشگاه نظامی در آن سوی دنیا در ایالت آلابامای آمریکا انجام میگرفت.
مذاکرات ایران و آمریکا در رم؛ آیا توافق دستیافتنیتر شده است؟
بعد از دو دور گفتگوی چند ساعته سیاسی میان مقامهای ارشد ایران و آمریکا، طرفین خیلی زود تصمیم گرفتند مذاکرات کارشناسی را آغاز کنند.
گفتگوهای رم، شتاب سریعی به روند مذاکرات هستهای ایران و آمریکا داد و حالا قرار است از روز چهارشنبه کارشناسان و متخصصان امور فنی دو طرف گردهم آیند تا درباره ابعاد تکنیکی برنامه هستهای ایران دور یک میز بنشینند. این روند باعث میشود تا چشمانداز دستیابی به یک توافق میان تهران و واشنگتن بیش از قبل امکانپذیر به نظر برسد.
اما در مذاکرات رم چه گذشت؟ موانع پیشرو چیستند و چرا حالا میتوان با اطمینان بیشتری از احتمال حصول توافق سخن گفت؟
یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید
source