نگارش از&nbspAmandine Hess&nbsp&&nbspیورونیوز فارسی

تاریخ انتشار

آگهی

دیپلمات‌های مستقر در بروکسل به یورونیوز گفتند که اخراج هیات اروپایی از لیبی پس از آن انجام شد که آن‌ها خواستار دیدار با خلیفه حفتر،‌ فرمانده نظامی حاکم در شرق لیبی شدند.

هیات اروپایی پس از دیدار با دولت وحدت ملی لیبی در طرابلس، قرار بود برای گفت‌وگو درباره مساله مهاجرت با خلیفه حفتر در بنغازی نیز دیدار کند.

به نظر می‌رسد خلیفه حفتر خواهان حضور وزرای خود در مذاکره با هیات اروپایی بوده، خواسته‌ای که منجر به اخراج مقام‌های اروپایی باعنوان «عنصر نامطلوب» شده است.

طارق مگریسی، پژوهشگر ارشد شورای روابط خارجی اروپا گفت: «طرح این خواسته صرفاً حیله‌ای از طرف حفتر بوده است تا دولت خود را مشروع جلوه دهد و چهره‌ای غیرنظامی برای دیکتاتوری نظامی‌اش بسازد.»

او بر این نظر است که حفتر وقتی دید نمی‌تواند از حضور دیپلمات‌های اروپایی در نمایش سیاسی‌ای که قصد اجرای آن را داشت، استفاده کند، آن‌ها را باعنوان «عنصر نامطلوب» از لیبی اخراج کرد.

کشوری تقسیم‌شده

پس از سقوط معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ و جنگ داخلی در لیبی، این کشور به دو بخش تقسیم شد. دولت وحدت ملی لیبی که بر طرابلس و غرب این کشور حاکم است، توسط سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است.

در شرق لیبی نیز خلیفه حفتر با تاسیس «ارتش ملی لیبی»، بر این منطقه حاکم شده است. بروکسل به‌طور رسمی تنها دولت طرابلس را به رسمیت می‌شناسد.

انور العنونی، سخنگوی کمیسیون اروپا گفت: «اتحادیه اروپا با دولت وحدت ملی که با میانجی‌گری سازمان ملل متحد شکل گرفته است و به‌عنوان یک دولت ملی شناخته می‌شود، همکاری می‌کند. سازمان ملل متحد نیز در چارچوب سیاست «لیبی واحد» ما، با مقامات مختلف در سراسر لیبی در تعامل است.»

البته در نبود حکومت متمرکز در لیبی، تقسیم کشور به مناطق مختلف و مساله مهاجرت، اتحادیه اروپا همچنین با بازیگران غیردولتی نیز در ارتباط است.

طارق گفت: «اتحادیه اروپا در سطوح پایین‌تر با رهبران شبه‌نظامی و گروه‌هایی که بازداشتگاه‌هایی را در اختیار دارند، در ارتباط است. همچنین در سطح برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا و برخی از نمایندگی‌های این اتحادیه با خانواده حفتر که به‌عنوان حاکم در شرق لیبی شناخته می‌شود، وارد تعامل شده‌اند، تعاملی که با توجیه واقع‌گرایی سیاسی انجام شده است.»

اتحادیه اروپا برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی و شبکه‌های قاچاق با لیبی همکاری می‌کند.

جیمز موران، سفیر پیشین اتحادیه اروپا در لیبی و پژوهشگر وابسته به مرکز مطالعات سیاست اروپا (CEPS) به یورونیوز گفت اتحادیه اروپا، و به ویژه ایتالیا با گارد ساحلی لیبی در غرب این کشور همکاری کرده تا روند مهاجرت را کاهش دهد.

او در ادامه گفت: «اتحادیه اروپا همچنین از تلاش‌های لیبی برای بازگرداندن مهاجران پس از ورود دوباره آن‌ها به خاک لیبی حمایت کرده است. این اقدام البته بحث‌برانگیز بوده، زیرا درباره وضعیت حقوق بشر و نحوه برخورد با این مهاجران در لیبی پرسش‌های زیادی مطرح شده است.»

سازمان عفو بین‌الملل، بروکسل را به همدستی در نقض حقوق بشر علیه مهاجران در لیبی متهم کرده است.

یک نیروی نیابتی روسیه

در سال‌های گذشته، عبور مهاجران از شرق لیبی به سمت اروپا رو به افزایش بوده است.

موران گفت: «نگرانی‌ها درباره مهاجرت برای همه کشورهای اروپایی به‌خوبی شناخته شده‌ است. و از آن‌جا که (حفتر) کنترل بخش بزرگی از سواحل لیبی را در اختیار دارد، فکر می‌کنم صحبت با او منطقی به نظر می‌رسد.»

او گفت: «آنچه منطقی نیست، انجام کاری که باعث به رسمیت شناختن او شود، چه به‌صورت غیررسمی و چه به هر شکل دیگری.»

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

با این حال، سوالاتی درباره ضرورت دیدار هیات اروپایی با حفتر، که روابطش با مسکو و ولادیمر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به خوبی اثبات شده، همچنان مطرح است.

طارق گفت: «ما در حال تقویت یک نیروی نیابتی روسیه هستیم که در تضاد با منافع اروپا است. بنابراین وقتی همه آشفتگی‌های بحران کنونی حل شود، کاملاً مشخص است چیزی که اروپا واقعاً در لیبی به آن نیاز دارد، یک دولت پایدار و مستقل است.»

بنا به گفته طارق، خانواده حفتر از مساله مهاجرت سوءاستفاده می‌کند تا از اتحادیه اروپا امتیاز بگیرد.

در روزهای گذشته، تعداد زیادی از مهاجران غیرقانونی از لیبی وارد جزایر یونان شده‌اند که این موضوع باعث شده است تا این کشور عضو اتحادیه اروپا درخواست‌های پناهندگی افرادی که از لیبی می‌آیند را به حالت تعلیق درآورد.

source

توسط modekhabari.ir