نگارش از&nbspیورونیوز فارسی

تاریخ انتشار


آگهی

این درگیری‌ها که با حملات هوایی اسرائیل علیه نیروهای سوری در دفاع از دروزی‌ها همراه شد، به آتش‌بسی با میانجی‌گری آمریکا، ترکیه و کشورهای عربی برای توقف درگیری‌ها انجامید.

با این حال، رسانه‌های دولتی سوریه روز پنج‌شنبه گزارش دادند که شبه‌نظامیان دروزی دست به حملات انتقام‌جویانه علیه جوامع بادیه‌نشین بدوی سنی زده‌اند که به موج جدیدی از آوارگی‌ها انجامیده است. برخی گزارش‌ها نیز از درگیری‌های تازه حکایت دارند.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید 

قبیله‌های بدوی در این درگیری‌ها در کنار دولت جنگیده بودند، در حالی که ارتش اسرائیل به یاری دروزی‌ها آمده بود.

دروزی‌ها اقلیتی قابل توجه در اسرائیل هستند که وفادار به دولت تلقی می‌شوند و اغلب در ارتش آن کشور خدمت می‌کنند.

توافق جدید آتش‌بس

بر اساس آخرین توافق آتش‌بس که روز چهارشنبه پس از شکست توافق پیشین حاصل شد، جناح‌ها و روحانیون دروزی مسئول حفظ امنیت داخلی سویدا شدند. احمد شرع، رئیس‌جمهوری موقت سوریه، این موضوع را در پیامی تلویزیونی در ساعات اولیه پنج‌شنبه اعلام کرد.

رسانه‌های دولتی سوریه گزارش دادند که ستون‌های نظامی دولتی، در اقدامی در راستای توافق آتش‌بس، از نیمه‌شب چهارشنبه شروع به عقب‌نشینی از سویدا کردند.

وزارت کشور سوریه و یکی از رهبران مذهبی دروزی اعلام رسمی آتش‌بس را بر عهده گرفتند. توافق پیشین در روز سه‌شنبه خیلی زود پس از آنکه شیخ حکمت حجری، یکی از روحانیون برجسته دروزی آن را رد کرد، فروپاشید.

یک مقام ترک روز پنج‌شنبه گفت که هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه و ابراهیم کالین، رئیس سازمان اطلاعات ملی ترکیه در تماس‌های دیپلماتیک و امنیتی برای کاهش تنش نقش داشتند. به گفته این مقام، آن‌ها با میانجی‌گران آمریکایی و مسئولان و رهبران منطقه‌ای از جمله ولید جنبلاط، رهبر دروزی لبنان همکاری کردند. این مقام خواست نامش فاش نشود.

غارت و قتل غیرنظامیان

دولت سوریه تاکنون آماری از تلفات درگیری‌ها منتشر نکرده است. اما دیده‌بان حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا اعلام کرد که طی چهار روز درگیری حدود ۶۰۰ نظامی و غیرنظامی کشته شدند. این نهاد همچنین گزارش داد که دست‌کم ۸۶ غیرنظامی عمدتاً دروزی، توسط نیروهای دولتی و متحدانشان در «اعدام‌های میدانی» کشته شده‌اند. همچنین حداقل سه غیرنظامی بدوی روز پنج‌شنبه در حملات انتقامی شبه‌نظامیان دروزی جان باخته‌اند.

درگیری‌ها ابتدا با ربایش‌های متقابل و حملات بین قبیله‌های سنی بدوی و گروه‌های مسلح دروزی در سویدا آغاز شد. نیروهای دولتی سوریه که برای بازگرداندن نظم وارد عمل شدند، با شبه‌نظامیان دروزی درگیر شدند و در برخی موارد نیز به غیرنظامیان حمله کردند.

ویدئوهایی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که در آن‌ها دیده می‌شود نیروهای دولتی و متحدانشان با تحقیر روحانیون و غیرنظامیان دروزی، خانه‌ها را غارت کرده و ساکنان بی‌دفاع را می‌کشند. برخی از دروزی‌های ساکن سویدا به آسوشیتدپرس گفتند که چندین عضو خانواده آن‌ها که غیرمسلح بودند، هدف حمله قرار گرفته یا کشته شده‌اند.

دفاع اسرائیل از دروزی‌ها

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل روز پنج‌شنبه وعده داد که جنوب سوریه را خلع سلاح نگاه دارد و از جامعه دروزی حمایت کند. او گفت: «این سیاست ما همچنان ادامه خواهد داشت.»

در اقدامی بی‌سابقه، اسرائیل روز چهارشنبه مقر وزارت دفاع سوریه در مرکز دمشق را هدف حمله هوایی قرار داد که ساختمان به‌شدت آسیب دید.

اختلافات فرقه‌ای و چالش‌های دولت موقت

احمد شرع، رئیس‌جمهور موقت گفت که دروزی‌ها «بخشی جدایی‌ناپذیر» از ملت سوریه هستند و تحت حمایت قانون قرار دارند. او تأکید کرد: «ما متعهدیم کسانی را که برادران دروزی ما را مورد ظلم قرار داده‌اند، به پاسخ واداریم.»

جامعه دروزی در رابطه با نحوه تعامل با حکومت اسلام‌گرای احمد شرع دچار شکاف شده‌اند. آن‌ها پیش‌تر از سرنگونی بشار اسد استقبال کردند، اما از بازگشت گروه‌هایی چون داعش و القاعده در جریان جنگ داخلی ۱۴ ساله سوریه احساس تهدید می‌کنند.

جامعه دروزی و مرز جولان

فرقه مذهبی دروزی در قرن دهم میلادی از اسماعیلیه، یکی از شاخه‌های تشیع منشعب شد.

بیش از نیمی از حدود یک میلیون دروزی جهان در سوریه زندگی می‌کنند. باقی عمدتاً در لبنان و اسرائیل ساکن هستند، از جمله در بلندی‌های جولان متعلق به سوریه که اسرائیل در جنگ ۱۹۶۷ آن را تصرف و در سال ۱۹۸۱ آن را به خاک خود ضمیمه کرد.

source

توسط modekhabari.ir