می‌توان گفت که مهم‌ترین موضوع هنگام خرید پارچه برای لباس بانوان، ضد چروک بودن آن است. زیرا چنین ویژگی استایل شما را جذاب، منظم و شیک‌تر نشان خواهد داد. بنابراین باید بدانید کدام پارچه‌ها ضد چروک هستند تا از خرید خود مطمئن باشید. به‌همین علت در این مقاله قصد داریم تا شما را با بهترین نوع پارچه ضد چروک برای مانتو و دیگر لباس‌ها آشنا کنیم، پس همراهمان باشید.

پارچه ضد چروک چیست؟

پارچه‌ ضد چروک برای مانتو، با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوین در بافت، از خاصیت کشسانی و انعطاف‌پذیری بالایی برخوردارند که مانع از چین و چروک شدن آن‌ها در اثر استفاده، تا شدن، شستشو و سایر موارد مشابه می‌شود. به‌همین دلیل، این نوع پارچه‌ها ظاهری آراسته و مرتب را برای شما به ارمغان می‌آورند و نیاز به اتوکشی مداوم ندارند.

کدام جنس پارچه‌ها ضد چروک هستند؟

پارچه ضد چروک برای مانتو

انواع مدل‌های پارچه‌ ضد چروک برای مانتو و دیگر لباس‌ها به شرح زیر هستند:

  1. پلی استر، پارچه ای ضد چروک: پلی استر یکی از رایج‌ترین پارچه‌های ضد چروک است که به ‌دلیل استحکام و مقاومت بالا، در لباس‌های مختلفی مانند پیراهن، شلوار و مانتو استفاده می‌شود.
  2. پارچه دنیم یا جین: پارچه دنیم یکی از محبوب‌ترین انواع پارچه بین مردم است. این پارچه به این دلیل طرفدار دارد که ضد چروک است و هر چه پارچه دنیمی که شما تهیه می‌کنید، ضخیم‌تر باشد، کمتر چروک می‌شود.
  3. پارچه پشم: پشم به‌طور طبیعی در برابر چروک مقاوم است. به‌خصوص پشم گوسفندی. این نوع پارچه برای لباس‌های زمستانی و پاییزی گزینه بسیار خوبی است.
  4. کشمیر: پارچه کشمیر یکی از پارچه‌های معروف در سراسر جهان و به‌ویژه در ایران است. احتمالا حداقل یک بار نام این پارچه به گوش شما خورده است. علاوه‌بر ‌این، پارچه کشمیر به‌عنوان یک پارچه گران‌قیمت و لوکس در مقایسه با سایر پارچه‌های موجود در بازار شناخته می‌شود. کشمیر نوعی پشم ظریف و لطیف است که به دلیل خاصیت کشسانی، چروک نمی‌شود.
  5. پارچه لینن، پارچه خنک و ضد چروک: لینن در حالت خالص چروک می‌شود اما اگر با الیاف مصنوعی مانند پلی استر ترکیب شود، خاصیت ضد چروک پیدا می‌کند.
  6. نایلون: این نوع پارچه از مشتقات نفتی ساخته می‌شود و طول عمر بسیار بالایی دارد. نایلون نیز مانند پلی استر، ضد چروک و بادوام و برای لباس‌های ورزشی و بیرونی مناسب است.
  7. ریون: ریون از الیاف مصنوعی سلولزی ساخته می‌شود و به ‌دلیل لطافت و خنکی، برای لباس‌های تابستانی مناسب است.
  8. اسپندکس: اسپندکس نوعی الیاف مصنوعی بسیار کشسان است که به ‌خاطر خاصیت کشسانی، چروک نمی‌شود.
  9. پارچه‌های ترکیبی مثل ژاکارد که از الیاف طبیعی و مصنوعی باهم بافته می‌شوند، می‌توانند خاصیت ضد چروک داشته باشند. مثلا ترکیب پشم و پلی استر یا پنبه و پلی استر، پارچه‌ای ضد چروک و بادوام ایجاد می‌کند.
  10.  لیونسل، با نام تجاری تنسل: نوعی ابریشم مصنوعی است که از الیاف نرم و منعطف بافته می‌شود و به ‌دلیل خاصیت ضد چروک بالا، انتخابی ایده‌آل برای مانتو و لباس‌های مجلسی به شمار می‌رود.
  11.  ترمه: پارچه ترمه نیز مثل پارچه کشمیر، به‌عنوان یک پوشش لوکس و گران‌قیمت در بازار شناخته می‌شود و می‌توان از آن برای دوخت انواع رومیزی‌ها نیز استفاده کرد. این پارچه ضد چروک برای مانتو به ‌خاطر بافت مقاومی که دارد، در اثر مچاله شدن خط نمی‌افتد و چروک نمیشود.
  12.  پارچه غیرآهنی: پارچه‌هایی که از الیاف طبیعی مانند پشم مرینوس ساخته شده‌اند، با نام پارچه‌های غیر آهنی شناخته می‌شوند. این نوع پارچه‌ها علاوه‌بر اینکه سبک هستند، چروک هم نمی‌شوند و برای دوخت انواع پوشاک مناسب هستند.

انواع پارچه ضد چروک برای مانتو

  • لینن: پارچه مانتویی لینن یکی از پارچه‌های لطیف و خنک مناسب فصل‌های تابستان و بهار است. این پارچه تنفس‌پذیری بالایی دارد و به‌همین دلیل برای دوخت لباس‌های خنک بسیار مناسب است. پارچه لینن از الیاف طبیعی تولید می‌شود و می‌توانید از آن برای دوخت انواع مانتوهای بلند و کوتاه استفاده کنید.
  • شانتون: شانتون به عنوان یکی از بهترین انواع پارچه ضد چروک برای مانتو شناخته می‌شود. این نوع پارچه دارای یک بافت ویژه است که آن را جذاب‌تر می‌کند و طرفداران زیادی دارد. از طرفی سطح آن نرم و لطیف است و در تولیدش از الیاف مانند پلی‌استر و ویسکوز استفاده می‌کنند.
  • وال: پارچه مانتویی وال یک نوع پارچه نخی سبک و نازک است. جلوه ظاهری آن شبیه به پارچه حریر است. مانتوهای دوخته شده از پارچه وال به ‎شکل ملایم و لطیف روی بدن قرار می‌گیرند.

انواع پارچه ضد چروک برای پیراهن مردانه

پارچه خنک و ضد چروک

انتخاب پیراهنی با ویژگی‌های مناسب، مستلزم آگاهی از جنس بهترین پارچه‌های پیراهن مردانه و خصوصیات آن‌ها است. بهترین پارچه‌ها برای پیراهن مردانه شامل موارد زیر هستند:

  • پوپلین: پوپلین، محبوب‌ترین پارچه‌ی پیراهنی، بافتی ساده، صاف، خنک و با قابلیت عبور جریان هوا دارد. نوع مرغوب این پارچه با تراکم بالا و کیفیت عالی، استحکام و دوام فوق‌العاده‌ای را به ارمغان می‌آورد.
  • کجراه: کجراه نوعی بافت پارچه است که به‌ دلیل نرمی و لطافت، برای تولید پیراهن محبوبیت بالایی دارد. پارچه‌های بافته شده با این روش، گرچه از کتان، ابریشم یا پوپلین سنگین‌تر هستند اما حس لطافت و ظرافت را به افراد القا می‌کنند.
  • ملانژ: پارچه‌های ملانژ با استفاده از نخ‌های چند رنگ در بافت‌های مختلفی مانند پوپلین، جناغی، رویال آکسفورد و غیره بافته می‌شوند. هر نخ، معمولا با 2 تا 3 ظرافت رنگ متفاوت، رنگ‌آمیزی می‌شود. این نخ‌های منحصر‌به‌فرد، ظاهری گرم و تا حدی ارگانیک به پارچه می‌بخشند.
  • رویال آکسفورد: رویال آکسفورد، مصداق واقعی یک پارچه زیبا و از بهترین گزینه‌ها برای پیراهن‌های مردانه است. رویال آکسفورد با درخشش و بافت منحصر‌به‌فرد خود، به‌عنوان پارچه‌ای مجلسی شناخته می‌شود.
  • کتان گاباردین: گاباردین، پارچه‌ خنک و ضد چروک با بافت کجراه است که از الیاف پشم یا کتان بافته می‌شود. سطح رویی این پارچه صاف و پشت آن دارای دنده‌های مورب برجسته‌ است. گاباردین به ‌دلیل دوام و کیفیت بالا، بهترین انتخاب برای لباس کار، اورکت و کت و شلوار است. این پارچه به‌ندرت چروک یا پاره می‌شود.

پارچه خنک و ضد چروک تابستانی

انواع پارچه خنک و ضد چروک تابستانی شامل موارد زیر هستند:

  • ریون: پارچه ریون، نمونه‌ای بی‌نظیر از پارچه‌های خنک و ضد چروک است که ریزش عالی آن، ایده‌ای ایده‌آل برای دوخت ست‌های زنانه و مانتوهای خنک تابستانی به‌شمار می‌رود.
  • چیت: در دوخت انواع مدل لباس‌های راحتی خنک و تابستانی این پارچه مورد استفاده قرار می‌گیرد. تراکم تار و پود پارچه چیت کم و همین مساله منجربه خنک و ضد چروک بودن آن شده است.
  • کرپ اسکاچی: پارچه کرپ اسکاچی با استفاده از بافت منحصر‌به‌فرد خود، خاصیت کشسانی دارد و پارچه ای ضد چروک برای مانتو است. این پارچه بادوام، انتخابی ایده‌آل برای دوخت سارافون، مانتو و لباس مجلسی در فصل‌های بهار و تابستان است.
  • کرپ حریر: کرپ حریر، به واسطه خنکی و لطافت بی‌نظیر، انتخابی ایده‌آل برای دوخت مانتوهای زنانه بهاری و تابستانی است. این پارچه، علاوه‌بر بدن‌نما نبودن، برای مدل‌های پفی، چین‌دار و پانچو نیز مناسب است.

پارچه ضد چروک چه مزایایی دارد؟

پارچه ای ضد چروک

1. ظاهر آراسته و مرتب

  • پارچه‌های ضد چروک به‌دلیل نداشتن چین و چروک، ظاهری آراسته و مرتب به لباس‌ها می‌بخشند.
  • این ویژگی به‌خصوص برای افراد شاغل و کسانی که به نظم و آراستگی اهمیت می‌دهند، بسیار حائز اهمیت است.
  • استفاده از پارچه خنک و ضد چروک برای سفر و یا مواقعی که دسترسی به اتو ندارید، ایده‌آل است.

2. صرفه‌جویی در زمان و اتوکشی

  • پارچه ضد چروک برای مانتو به اتوکشی مداوم نیاز ندارند و به این ترتیب در زمان و اتوکشی صرفه‌جویی می‌کنید.
  • این مزیت، برای افراد پرمشغله و کسانی که اتوکشی را دوست ندارند، بسیار مفید است.
  • همچنین استفاده کمتر از اتو، عمر لباس‌ها را افزایش می‌دهد و از برق افتادن آن‌ها جلوگیری می‌کند.

3. سهولت در نگهداری

  • پارچه‌های خنک و ضد چروک به‌دلیل بی‌نیازی به به اتوکشی، نگهداری آسان‌تری دارند.
  • این نوع پارچه‌ها را می‌توانید به‌راحتی در ماشین لباسشویی بشویید و بدون نیاز به اتوکشی، آویزان کنید.
  • انواع پارچه‌ خنک و ضد چروک در برابر لکه‌ها مقاوم‌تر هستند و دیرتر کثیف می‌شوند.

4. طول عمر بالا

  • پارچه‌های ضد چروک به‌دلیل مقاومت بالا در برابر چین و چروک، عمر طولانی‌تری دارند.
  • این نوع پارچه‌ها دیرتر ساییده و پاره می‌شوند و ظاهر خود را حفظ می‌کنند.
پارچه های ضد چروک

سخن نهایی

در نهایت انتخاب پارچه ضد چروک برای مانتو نه تنها بر ظاهر لباس‌ها اثر می‌گذارد، بلکه راحتی و لذت استفاده شما از آن‌ها را نیز بهبود می‌بخشد. با توجه به نیازها و سلیقه خود می‌توانید انتخاب دقیق و مناسبی از میان انواع پارچه‌های ضد چروک که در این مقاله معرفی کردیم، داشته باشید.

source

توسط modekhabari.ir